Shopping Cart

Your shopping cart is empty

Visit the shop

Πέρα από το κομπολόι... | Σόλωνος 97, Αθήνα - Τηλ: 210 3840995

Ενεργειακός καθαρισμός κρυστάλλων

energy_rings_head

Οι πολύτιμοι ή ημιπολύτιμοι λίθοι που αγοράσατε έχουν περάσει από πολλά χέρια πριν φτάσουν στα δικά σας και από τη στιγμή που αποσπάσθηκαν από τη γη έχουν συσσωρευτεί επάνω τους αρκετοί ενεργειακοί κραδασμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μάλλον αρνητικοί.

Θα ήταν ασύμφορο να τους φορέσετε επάνω σας χωρίς προηγουμένως να τους αφαιρέσετε αυτές τις αρνητικές ενέργειες γι’ αυτό και χρησιμεύουν οι διαδικασίες που ακολουθούν.

 Πριν ακολουθήσετε τις παρακάτω διαδικασίες, πρέπει να είστε βέβαιοι πως το πετράδι θα μείνει στην κατάσταση που βρίσκεται και δεν θα περάσει από άλλα άσχετα χέρια μετά τον καθαρισμό του.  Αν θέλετε να το δέσετε σε κάποιου είδους κόσμημα ή αλυσίδα, φροντίστε αυτό να έχει ήδη γίνει και στη συνέχεια καθαρίστε, καθιερώστε και φορτίστε το ίδιο το κόσμημα που το περιέχει.  Διαφορετικά, μετά την επιστροφή του από τον χρυσοχόο ή τον τεχνίτη θα είστε αναγκασμένοι να ξανακάνετε την ίδια ακριβώς προεργασία.

Κάποιοι προτιμούν το θαλασσινό νερό, άλλοι προτιμούν το νερό της βρύσης με θαλασσινό αλάτι και κάποιοι άλλοι τοποθετούν χοντρό ορυκτό αλάτι μέσα στο μπωλ, το οποίο σταδιακά διαλύεται στο νερό. Ό,τι και να επιλέξει ο καθένας, λειτουργεί. Κάποιοι βέβαια μπορεί να αποφεύγουν το θαλασσινό νερό λόγω της μόλυνσης στη θάλασσα, κάποιοι άλλοι μπορεί να λένε ότι το ορυκτό αλάτι δεν είναι τόσο καλό όσο το θαλασσινό και άλλοι μπορεί να έχουν την αντίθετη άποψη, αλλά η ουσία είναι πως όλοι οι τρόποι μπορεί να είναι εξίσου λειτουργικοί. Έτσι κι αλλιώς, οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή μας είναι πολλοί, από το βαθμό εμπειρίας μας μέχρι την ποιότητα της θάλασσας που βρίσκεται πιο κοντά μας.

Σας προτείνουμε να να τους τοποθετήσετε για τρεις τουλάχιστον μέρες μέσα σε χοντρό φυσικό αλάτι).  Φροντίστε να είναι εντελώς σκεπασμένοι, και χρησιμοποιείτε πάντοτε δοχεία από φυσικά υλικά.  Το καλύτερο για αυτή την περίπτωση είναι ένα κρυστάλλινο, πήλινο ή ξύλινο δοχείο χωρίς σχέδια ή σύμβολα πάνω του, που στη συνέχεια μπορεί να πλυθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Μετά τις τρεις μέρες, βγάλτε το πετράδι και ξεπλύντε το με άφθονο κρύο νερό από τη βρύση (εκτός από αυτά που το νερό τα καταστρέφει).  Φανταστείτε πως μαζί με το αλάτι φεύγει από πάνω του και κάθε αρνητικός κραδασμός που είχε συσσωρευτεί μέσα του.  Ασφαλώς, το αλάτι του ποτηριού ή του όποιου άλλου δοχείου θα πρέπει να πεταχτεί και να μη χρησιμοποιηθεί σε άλλον καθαρισμό.  Στεγνώστε την πέτρα με ένα μαλακό λευκό πανί και τοποθετήστε την σε ένα ειδικό ξύλινο κουτί, πουγκί, σακούλι κλπ. μακριά από αδιάκριτα χέρια και μάτια, μέχρι να έρθει η στιγμή της καθιέρωσης.

Να θυμάστε όμως: Ορισμένοι κρύσταλλοι ή ορυκτά όπως ο σελενίτης,  το τυρκουάζ, το κεχριμπάρι, ο μαλαχίτης (και ο αζουρομαλαχίτης), το μαργαριτάρι κ.α. δεν θα πρέπει να παραμένουν για πολλή ώρα στο νερό ή σε κάποιες περιπτώσεις να μην έρχονται καθόλου σε επαφή με το νερό γιατί  καταστρέφονται λόγω της χημικής τους σύστασης. Αυτούς τους κρυστάλλους συνήθως τους καθαρίζουμε με σκέτο αλάτι, με το οποίο τους καλύπτουμε εντελώς. Μια άλλη ακόμη πιο ασφαλής μέθοδος είναι να τους τοποθετήσουμε σε ένα μικρό, άδειο μπωλ το οποίο με τη σειρά του το βάζουμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπωλ με αλατόνερο, έτσι ώστε οι κρύσταλλοι να περικλείονται από αλατόνερο αλλά ταυτόχρονα να παραμένουν στεγνοί. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθείτε άλλες μεθόδους καθαρισμού και αποφόρτισης.

ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ ΣΑΣ.

Αν ακολουθήσατε τις παραπάνω διαδικασίες, το πετράδι σας είναι έτοιμο να σας βοηθήσει, εκπέμποντας τους ευεργετικούς κραδασμούς του.  Αν είναι δεμένο σε δαχτυλίδι, περιδέραιο, βραχιόλι ή άλλο κόσμημα, μπορείτε να αρχίσετε να το φοράτε, κατά προτίμηση κατάσαρκα.  Αν πάλι βρίσκεται στη φυσική του κατάσταση, μπορείτε να το μεταφέρετε μαζί σας μέσα σε ένα ειδικό σακουλάκι.  Κουβαλάτε το σε κάποια τσέπη ή, αν δεν σας εμποδίζει, περασμένο γύρω από το λαιμό με ένα κορδόνι.  Αν οι πέτρες είναι πολύ μεγάλες, μπορείτε να δεχτείτε τις ευεργετικές τους ενέργειες κρατώντας τες κάποιες στιγμές της μέρας στο αριστερό σας χέρι.

Όταν δεν χρησιμοποιείτε ή δεν έχετε επάνω σας τις πέτρες, καλό θα είναι να τις κρατάτε σε ένα ξεχωριστό μέρος, μακριά από ξένα χέρια και μάτια.  Αποφύγετε να τοποθετείτε μαζί πέτρες με φανερά διαφορετική αποστολή (π.χ.  πέτρες ερωτικής ευτυχίας με πέτρες οικονομικής ευημερίας) γιατί είναι πιθανόν οι ενέργειές τους να μπερδευτούν και να μειωθούν.

Επίσης, μπορείτε στο μέρος που αποθηκεύετε τους κρυστάλλους όταν δεν τους χρησιμοποιείτε να έχετε διάφορα αποξηραμένα ή και φρέσκα βότανα όπως φασκόμηλο, λεβάντα, δενδρολίβανο κ.α. για να διατηρούνται σε καλή ενεργειακή κατάσταση.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να αφαιρεθεί ο κρύσταλλος (πέτρα) από το κόσμημά σας ασημένιο, χρυσό κλπ. θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι διάφοροι τύποι καθαρισμού μπορεί να καταστρέψουν ή να αλλοιώσουν έστω το μέταλλο. Γι’ αυτό σας προτείνουμε μια εναλλακτική μορφή ανανέωσης της ενέργειας των κρυστάλλων σας .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ματσάκι από αποξηραμένο φασκόμηλο και καίγοντάς το να καθαρίσετε με τους καπνούς του τους κρυστάλλους. Επίσης μπορείτε χρησιμοποιώντας αφέψημα φασκόμηλου να στάξετε 2-3 σταγόνες σε κάθε κρύσταλλο ή να γεμίσετε ένα γυάλινο χωρίς σχέδια δοχείο και να τους βυθίσετε σε αυτό για λίγο.

Ένας άλλος τρόπος αποφόρτισης και ανανέωσης της ενέργειας των κρυστάλλων είναι ο ψεκασμός τους με ένα μείγμα βιολογικών αιθέριων ελαίων όπως το δενδρολίβανο, ο άρκευθος κ.α., που βέβαια πρέπει να συνδυάζονται σε συγκεκριμένες ποσότητες και αναλογίες για λόγους ισορροπίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν έχετε κάποια απορία είτε μέσω e-mail: info@efhantron.com είτε τηλεφωνικά στο 210 – 3840995

Πηγή πληροφοριών Crystal Light ®

Σχετικά με το συγγραφέα

O Tάσος Θωμαΐδης γεννήθηκε στο συνοικισμό προσφύγων από την Μικρά Ασία στην Κόρινθο το 1940. Σπούδασε εργαλειομηχανικός, μηχανικός Μ.Ε.Κ. και σχέδιο – ζωγραφική στην ABC. Επίσης απεφοίτησε από το μικρό Πολυτεχνείο. Tasos Thomaidis was born at the district of refugees from Asia Minor, in Korinthos, in 1940. He has completed his studies in Tool Engineering, Mechanics in M.I.C. , drawing and painting in ABC College. He has also graduated from the so called “Small Technical University”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Πρόσφατα άρθρα από το Blog

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

Μείνετε σε επαφή

facebook Efhantron youtube efhantron
Copyright © 2011-6 Εύχαντρον | Σόλωνος 97, Τ.Κ. 106 78 Αθήνα | Τηλ: (+30) 210 3840995 - Fax: (+30) 210 3806331
Site by Anastasia Melekou
Visa PayPal AMEX